Historia Firmy "U Walerii"

Jak to się zaczęło?

Na początku był to zakład piekarniczo-cukierniczy, prowadzony przez babcię obecnej właścicielki. Po śmierci babci Walerii, rodzice Pani Józefy, przerwali prowadzenie tej działalności. Przerwanie odbiło się w negatywny sposób na małą Józię, gdyż większość swojego wolnego czasu spędzała w zakładzie, gdzie przyglądała się pracy przy produkcji chlebów i ciast. Wtedy zrodziło się w niej marzenie oraz pasja z którą wiązała swoją przyszłość.

"Siedziałam na parapecie przyglądając się pracy piekarzy, którzy   w sposób tradycyjny wyrabiali ciasto na chleb..." - wspomina Pani Józefa

Jeszcze przed kontynuacją zakładu piekarniczo-cukierniczego, Pani Józefa prowadziła fermę drobiu, która została zniszczona w pożarze. Po tym zdarzeniu Pani Józefa nie chciała dalej zajmować się fermą, natomiast zamierzała w całości poświęcić się prowadzeniu cukierni. Cukiernia "U Walerii", została założona w czerwcu  2002 r. Właścicielka swoją działalność rozpoczynała od podstaw, nie otrzymując żadnej pomocy. Początkowo w zakładzie pracowało 19 pracowników, obecnie jest ich 10.
 

 

Komentarze

Popularne posty